HTML

Fontos!

A jelöltek listája
Hol lehet szavazni?
Választási időszak: április 15-26.
Szavazatösszesítés: április 29-30.

Impresszum

A blogot a Hallgatói Hálózat ELTE BTK tagjai szerkesztik, akik kiemelten fontosnak tartják, hogy minél több diák éljen hallgatói jogaival, vegyen részt jelöltként és szavazóként a választásokon.

A demokrácia kicsiben kezdődik, kezdjük el most!

hallgatoihalozat.eltebtk@gmail.com

HaHa ELTE BTK

Hogyan választunk, miért választunk?

2013.04.06. 19:08 HaHa ELTE BTK

Az április 15. és 26. közötti választásokon a Szakos Hallgatói Érdekképviseletek (SzHÉK) tagjaira lehet voksolni a kar 32 BA-s választási körzetében. A SzHÉK-ek ezután Intézeti Képviseletekbe (IK) tömörülnek, és az őket megválasztó hallgatók számával arányosan tagokat delegálnak az ELTE BTK HÖK legfőbb döntéshozó szervébe, a Küldöttgyűlésbe (KGy). A választással tehát közvetve a KGy összetételét határozzák meg a hallgatók, ami igen fontos, hiszen a KGy választja meg az ELTE BTK HÖK elnökét és csapatát (elnökség), dönt a HÖK Alapszabályáról, a tisztségviselők tiszteletdíjáról, elfogadja a HÖK költségvetését és tagokat delegál a Kari Tanácsba is.

A korábbi évektől eltérően idén - a rektor által felkért Megfigyelő Bizottság ajánlásának nyomán - minden választási körzetben urnás választást írt ki a Választási Bizottság (VB), a választás két hetében az urnákat és a jelöltek rövid programját egy - a szakos hallgatók által gyakran látogatott - helyen találjátok majd meg. A programok rövid változatát a jelöltek a kari HÖK honlapján is közzétehetik - de természetesen ezt máshol is megtehetik. A szavazatszedő bizottságok tagjainak toborzására a VB felhívást fog közzétenni. A választás akkor lesz érvényes, ha az adott választási körzetben beiratkozott hallgatók legalább 25 százaléka részt vesz rajta.

Szólj hozzá!

Címkék: indulj-valassz

A bejegyzés trackback címe:

https://tevagyahok.blog.hu/api/trackback/id/tr775204383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.