HTML

Fontos!

A jelöltek listája
Hol lehet szavazni?
Választási időszak: április 15-26.
Szavazatösszesítés: április 29-30.

Impresszum

A blogot a Hallgatói Hálózat ELTE BTK tagjai szerkesztik, akik kiemelten fontosnak tartják, hogy minél több diák éljen hallgatói jogaival, vegyen részt jelöltként és szavazóként a választásokon.

A demokrácia kicsiben kezdődik, kezdjük el most!

hallgatoihalozat.eltebtk@gmail.com

HaHa ELTE BTK

Na de mi lesz ha tényleg HÖK-ös leszek?

2013.04.06. 19:24 HaHa ELTE BTK

Ha elég szavazatot szerzel az áprilisi választásokon, bekerülsz a Szakos Hallgatói Érdekképviseletbe (SzHÉK). A SzHÉK-esek tartják a legközvetlenebb kapcsolatot az oktatókkal és a hallgatókkal. Feladatuk a tanulmányi kérdések megválaszolása, a hallgatói panaszok összegyűjtése és eljuttatása az illetékesekhez, a szakos programok megszervezése és a szakos levelezőlisták kezelése, a hallgatók folyamatos tájékoztatása. Gyakran SzHÉK-esek segítik az újdonsült egyetemistákat a gólyatáborban és a beiratkozás utáni első hónapokban, segédkezhetnek továbbá az indexek leadásában, felvételében és a diákigazolvány-érvényesítésben is. A SzHÉK-esek mandátuma egy évre szól.

A SzHÉK-ek Intézeti Képviseleteket (IK) alkotnak, a szakstruktúrához igazodva van hogy egy, van hogy több SzHÉK alkot egy IK-t, a szabad bölcsészet SzHÉK tagjai több IK-ba tagozódnak. Az IK-nak elnöke, alelnöke és a HÖK bizottsági struktúrájához igazodó referensi hálója van (tudományos, külügyi, tanulmányi, szociális, kommunikációs referens). Az IK tagjai a választási körzetek hallgatói létszámának megfelelően Küldöttgyűlési delegáltakat választanak maguk közül (általában 100 hallgatónként jár 1 mandátum), akik ezután részt vesznek a HÖK legfőbb döntéshozó szervének munkájában. Az IK meghatározott tagjai szavazati joggal rendelkeznek a Tanszéki és Intézeti Értekezleteken is.

Szólj hozzá!

Címkék: indulj-valassz

A bejegyzés trackback címe:

https://tevagyahok.blog.hu/api/trackback/id/tr955204436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása